Oranje boven: Thuisbezorgd.nl bereidt zich voor op een van de drukste weekenden van het jaar

In het kort:

- Thuisbezorgd.nl maakt zich op voor een van de drukste weekenden van het jaar.

- Uit onderzoek blijkt dat 61% van de Nederlanders vindt dat Koningsdag steeds populairder wordt.

- Daarbij vinden feestgangers de festiviteiten rondom de verjaardag van de Koning inmiddels ook leuker en belangrijker dan andere feestdagen zoals Bevrijdingsdag, Pinksteren en Hemelvaart.

- Gemiddeld geven we bijna €75 uit op Koningsdag. Vooral jongeren zijn bereid meer uit te geven tijdens de festiviteiten met gemiddeld €100.

Amsterdam, 24 april - Thuisbezorgd.nl bereidt zich voor op een van de drukste weekenden van het jaar. Normaal gezien heeft de eten- bestelsite al zo’n 20% meer bestellingen in de dagen rondom Koningsdag dan op reguliere dagen. Maar met de festiviteiten die dit jaar in het weekend vallen, verwacht Thuisbezorgd.nl een nog grotere drukte. Voor veel Nederlanders (61%) is Koningsdag een van de belangrijkste feestdagen van het jaar, blijkt ook uit representatief onderzoek in opdracht van Thuisbezorgd.nl onder 1.000 Nederlanders*. We vieren Koningsnacht en -dag met lekker eten, vrienden en familie en sparen hierbij kosten noch moeite om er een feestelijke dag van te maken.

Thuisbezorgd.nl bezorger in Amsterdam.jpg
  • jpg

Eten als een Koning
Van festivals en een feestelijke brunch als aftrap van Koningsdag tot een luxe anti-kater ontbijt; de verjaardag van de Koning vieren we zelf ook royaal. Een op de vijf feestgangers geeft aan die dagen ontbijt, brunch of diner aan huis te bestellen. Dit ziet Thuisbezorgd.nl ook terug in de bestellingen waar op deze dagen zowel pizza’s en burgers als sapjes en uiteraard oranje tompoucen gedurende de hele dag volop worden besteld.

 

Eettradities

Voor veel Nederlanders is de start van Koningsdag ook een traditie geworden waarbij ze met vrienden en familie bij iemand thuis verzamelen voor een uitgebreide brunch. Van guilty pleasures om de nacht daarvoor te verwerken tot een gezonde start van de dag met smoothies en salades. Zo wordt de pizza margherita het vaakst besteld op Koningsdag, maar zijn ook gezonde gerechten en boodschappen in trek. Thuisbezorgd.nl ziet een groeiend aantal bestellingen van fruit smoothies en salades op Koningsdag en de dag erna. Daarnaast is natuurlijk ook de oranje tompouce terug te zien in de bestellingen rond Koningsdag. 


Populariteit Koningsdag neemt verder toe

De drukte wordt bevestigd in recent onderzoek dat door Thuisbezorgd.nl is uitgevoerd. Daaruit blijkt dat 57% van de Nederlanders aangeeft dat de festiviteiten rondom Koningsdag de afgelopen jaren alleen maar populairder zijn geworden. Het merendeel van de Nederlanders vindt Koningsdag leuker en belangrijker dan andere feestdagen zoals Bevrijdingsdag (57%), Hemelvaart (64%) en Pinksteren (62%). Momenten waarop ook veel festiviteiten worden georganiseerd, maar die voor twee derde van de Nederlanders dus niet kunnen tippen aan Koningsdag. Vooral in Overijssel en Utrecht zijn mensen overigens erg fan van het Oranjefeest. Koningsdag is bij de inwoners van die provincies 10% populairder dan in de rest van Nederland.

Waar geven we ons geld aan uit

In het oranje feestgedruis vinden Nederlanders ook dat ze zichzelf mogen verwennen (56%) blijkt uit hetzelfde onderzoek in opdracht van Thuisbezorgd.nl. Zo geven we meer dan anders geld uit aan lekker eten en gemak. Gemiddeld geven Nederlanders boven de 18 jaar 74 euro uit tijdens die dagen. De grootste uitgavenposten zijn eten en drinken (59%), de Vrijmarkt (35%), kaartjes en toegangsbewijzen voor feesten of kroegen (23%) en vervoer van en naar huis of richting de populaire feest steden zoals Amsterdam (19%). 

Over Just Eat Takeaway.com

Just Eat Takeaway.com (LSE: JET, AMS: TKWY) is wereldwijd een toonaangevende online marktplaats voor de bezorging van eten, in Nederland bekend als Thuisbezorgd.nl.

Het bedrijf, met zijn hoofdkantoor in Amsterdam, richt zich op het verbinden van consumenten en partners via het platform. Met meer dan 679.000 aangesloten partners wereldwijd, biedt Just Eat Takeaway.com klanten een breed aanbod van eten en retail.

Just Eat Takeaway.com werkt voornamelijk samen met bezorgrestaurants. Daarnaast biedt het zijn eigen bezorgdiensten aan voor restaurants en retailpartners die niet zelf bezorgen.

Het bedrijf is snel gegroeid naar een van de grootste eten-bestelsites ter wereld. Het is actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Canada, Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Polen, Slowakije, Spanje en Zwitserland.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Just Eat Takeaway.com nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL