**NIET BESTEMD VOOR RECHTSTREEKSE OF INDIRECTE OPENBAARMAKING, VERSPREIDING OF PUBLICATIE IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, CANADA, JAPAN OF AUSTRALIE**

Neither this announcement nor anything contained herein shall form the basis of, or be relied upon in connection with, any offer or commitment whatsoever in any jurisdiction.

DIT IS EEN VERTAALDE SAMENVATTING VAN EEN ENGELS PERSBERICHT. DE ENGELSE TEKST IS LEIDEND.

OVERTOEWIJZINGSOPTIE VOOR TAKEAWAY.COM VOLLEDIG UITGEOEFEND

Takeaway.com N.V. (de “Uitgevende Instelling” en samen met haar dochtermaatschappijen “Takeaway.com” of de “Vennootschap”), een marktleider op het gebied van online marktplaatsen voor bezorgmaaltijden in Continentaal Europa, maakt vandaag bekend dat na de succesvolle beursgang van de gewone aandelen (de “Aandelen”) aan Euronext Amsterdam (de “Aanbieding”) op 30 september 2016, de optie, om maximaal een additionele 15% van het totale aantal Aandelen dat in de Aanbieding is aangeboden, volledig is uitgeoefend.

Als onderdeel van de Aanbieding van de Uitgevende Instelling en zoals uiteengezet in het prospectus van 19 september 2016 en het pricing statement van 30 september 2016, hebben Gribhold B.V. (“Gribhold”), PTV III Holding 17 B.V. en Prime III Co-Investment Vehicle I B.V. (samen “Prime Ventures” en samen met Gribhold, de “Overtoewijzingsaandeelhouders”) aan Merrill Lynch International (“BofA Merrill Lynch”) en Morgan Stanley (samen met BofA Merrill Lynch, de “Joint Global Coordinators”), namens de underwriters, de optie gegeven om maximaal 2.140.930 additionele Aandelen aan te bieden (de “Overtoewijzingsoptie”), welke 15% van het totale aantal Aandelen dat is verkocht bij de Aanbieding representeren. BofA Merrill Lynch en Morgan Stanley hebben de Overtoewijzingsoptie volledig uitgeoefend.

Na de volledige uitoefening van de Overtoewijzingsoptie omvat de Aanbieding 16.413.796 Aandelen, oftewel ongeveer 38% van het totale aandelenkapitaal van de Uitgevende Instelling, waarmee de opbrengst van de totale Aanbieding uitkomt op ongeveer €378 miljoen.

BofA Merrill Lynch, optredend als Stabilization Manager, heeft Takeaway.com medegedeeld dat de stabilisatieperiode is geëindigd en dat er geen stabilisatietransacties zijn uitgevoerd.

Als gevolg van de Aanbieding (en na de volledige uitoefening van de Overtoewijzingsoptie), houdt de heer Jitse Groen, via zijn houdstermaatschappij Gribhold, ongeveer 35,4% van de Aandelen en Prime Ventures houdt ongeveer 23,1% van de Aandelen.

Eerdere aankondigingen gerelateerd aan de Aanbieding

Op 6 september 2016 heeft Takeaway.com het voornemen van een beursgang en notering van de Aandelen aan Euronext Amsterdam aangekondigd en op 19 september 2016 heeft Takeaway.com de Aanbieding aangekondigd. Op 30 september 2016 heeft Takeaway.com aangekondigd dat de prijs voor de Aandelen is bepaald op €23,00 en notering van en handel in de Aandelen is begonnen, op een “as-if-and-whenissued/ delivered” basis, op Euronext Amsterdam op vrijdag 30 september 2016. De persberichten zijn beschikbaar op de website van Takeaway.com (https://corporate.takeaway.com).

Gereglementeerde informatie

Dit persbericht bevat voorwetenschap in de zin van Artikel 7(1) van EU Marktmisbruik Verordening.

About Just Eat Takeaway.com

Just Eat Takeaway.com (LSE: JET, AMS: TKWY) is a leading global online food delivery marketplace.

Headquartered in Amsterdam, Just Eat Takeaway.com is focused on connecting consumers and restaurants through its platforms. With over 634,000 connected partners, Just Eat Takeaway.com offers consumers a wide variety of food choice. Just Eat Takeaway.com mainly collaborates with delivery restaurants. In addition, Just Eat Takeaway.com provides its proprietary restaurant delivery services for restaurants that do not deliver themselves.

The combination of Just Eat and Takeaway.com has rapidly grown to become a leading online food delivery marketplace with operations in the United States, United Kingdom, Germany, the Netherlands, Canada, Australia, Austria, Belgium, Bulgaria, Denmark, France, Ireland, Israel, Italy, Luxembourg, New Zealand, Poland, Slovakia, Spain and Switzerland, as well as through partnerships in Colombia and Brazil.

Contact details

Related topics

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access

Receive Just Eat Takeaway.com news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually